Üdvözöllek Szöszföldön, a gyapjúba bújt lelkek világában!

Szeretem a természetes dolgokat, talán ezért is vonzódok annyira a gyapjúhoz. Ez egy rendkívül ősi, többféleképpen megmunkálható anyag. A gyapjú melegséget sugároz, átöleli tested és lelked, teremtővel erővel bír. Látod benne őseink világát és érzed rajta az állatok nyers erejét. Ugyanakkor puha és légies, könnyű, mint a gyermeki lét. Meggyőződésem, hogy ha ilyen természetes alapanyagú tárgyakkal díszítjük otthonunkat, azok pozitív erővel hatnak ránk. 

Hogy nálam mi volt a kezdet?

Amikor megszületett a kislányom, naponta többször is sétáltunk babakocsival egy eldugott kis helyen a főváros egyik külső kerületében. A Prüntyi békésen szundikált a kocsiban én pedig figyeltem a tájat. A keskeny úton, ahol haladtunk, a fák lugasszerűen összeborultak a fejünk felett, és virágok tarkították az út menti füvet. A bokrokról vízesésszerűen omlott le a vadszeder és a gombákkal tarkított sötétzöld mohaszőnyegben végződött. Imádtam ezt az elhagyatott, vadregényes helyet. Olyan volt, mint egy mesevilág egy képeskönyv lapján. Mindig is fantáziadús emberke voltam. Szemeim előtt megjelentek apró pici manók a gombák körül és pilleszárnyú tündérek a fák ágain csücsülve.

Hazaérve azon kezdtem el gondolkodni, hogyan lehetne megvalósítani ezt a látomást.

Mi sem egyszerűbb. Gyapjúból. A szappanos nemezelés után elkezdtem megtanulni a tűnemezelést. Csak úgy, magamtól, segítségül hívva az internetet. 

Imádtam. A kezdeti csámpás, puha, esetlen alakok után, kezeim alatt egyre aprólékosabban kidolgozott lelkek születtek. Őket úgy hívom: Gyapjúlelkek.

Egyszer egy csipet gyapjú ott maradt a szőnyegen. Olyan volt, mint egy szöszcsomó. Innen kapta a kis világom a Szöszföld nevet, ahová azóta folyamatosan érkeznek a kis lakók.

        

Őrzők, akik vigyáznak ránk, barátok, akikkel megoszthatjuk otthonunkat, manók, tündérek, akikkel gyermeked megoszthatja titkait. Királylányok, akik értékes példaképek kislányod számára.

Lelkeim inkább dísztárgyak, nem játékok. Díszítheted vele otthonodat, gyermeked szobáját, megajándékozhatod velük szeretteidet.

Várlak Téged is ebbe a Szöszföldi világba! Vigyázzon Rád is egy Gyapjúlélek!

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!